Botox Θεσσαλονίκη. Κόστος & 9 λόγοι να πάτε σε Πλαστικό Χειρουργό

Τιμές Botox στη Θεσσαλονίκη 2022

Τα πιο γνωστά σκευάσματα σε όλο τον κόσμο που περιέχουν την βοτουλινική τοξίνη είναι το Botox και το Dysport. Το Botox είναι αυτό που εμφανίστηκε πρώτο στην αγορά και στη συνέχεια ακολούθησε το Dysport. Πρόκειται για δυο φάρμακα με πολύ μεγάλη ζήτηση λόγω της αποτελεσματικότητάς τους και με αυξημένη τιμή αγοράς. Από την στιγμή που η τιμή αγοράς του Botox στο φαρμακείο είναι συγκεκριμένη γιατί υπάρχουν τέτοιες διαφορές στις τιμές Botox στη Θεσσαλονίκη; Ένα εύλογο ερώτημα με πολλές απαντήσεις. Πρώτον κανονικά το botox χρεώνεται με βάση τις μονάδες που θα χρησιμοποιηθούν (για αυτό και η baby botox τιμή είναι χαμηλότερη) και τις περιοχές στις οποίες θα γίνει η θεραπεία. Μια χαμηλή λοιπόν Botox full face τιμή σημαίνει και μικρότερη ποσότητα άρα και λιγότερη διάρκεια των αποτελεσμάτων. Δεύτερον το Botox είναι μια εξατομικευμένη θεραπεία και διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο. Αντίστοιχα θα διαφοροποιηθεί και η τιμή του. Τρίτον οι υπερβολικά χαμηλές τιμές πρέπει να εγείρουν υπόνοιες για την χρήση μη εγκεκριμένων σκευασμάτων. Τα ίδια ισχύουν και για την Dysport botox τιμή.

Τι είναι το Botox;

Η βοτουλινική τοξίνη ή αλλαντική τοξίνη είναι μια πρωτείνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium Botulinum και εξασθενεί προσωρινά τη σύσπαση των μυών. Είναι γνωστή σαν Botox και κυκλοφορεί σε τρεις συσκευασίες: Botox (Allergan), Dysport (Ipsen), Xeomin (Merz).

Πώς δρα το Botox;

Οι ενέσεις του Botox στο μυ, που δημιουργεί τη ρυτίδα, μπλοκάρουν την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης από τις νευρικές απολήξεις, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να προκαλέσουν την έντονη σύσπαση του μυός. Το αποτέλεσμα είναι η εξαφάνιση των ρυτίδων έκφρασης που οφείλονται στη σύσπαση του μυός.

Ποια είναι η ιστορία του Botox;

Το 1950 ο Dr. Vemon Brooks ανακάλυψε ότι η BTX-A (Βοτουλινική Τοξίνη τύπου Α) μπλοκάρει την έκκριση ακετυλοχολίνης από τους νευροδιαβιβαστές προς τον μυ, με αποτέλεσμα την προσωρινή αδρανοποίηση του μυός. Το 1978 ο οφθαλμίατρος Dr. Scott πήρε την έγκριση από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να χρησιμοποιήσει την BTX-A στη θεραπεία του στραβισμού σε ομάδα εθελοντών. Το 1980 η Allergan Inc. απέκτησε τα δικαιώματα διανομής της BTX-A του Dr. Scott και το 1989 πήρε την έγκριση από το FDA για τη θεραπεία πολλών παθήσεων που σχετίζονται με μυϊκές δυστονίες όπως στραβισμός, βλεφαρόσπασμος και ρεβόκρανο. Μετά την έγκριση από το FDA το σκεύασμα ονομάστηκε Botox, εμπορική ονομασία που διατηρείται μέχρι και σήμερα και αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brand names παγκοσμίως. Το 2002 η Allergan έλαβε την άδεια από τον FDA για την χρήση του Botox στην βελτίωση των ρυτίδων του μεσόφρυου. Το 2004 στις ενδείξεις συμπεριλήφθηκε και η υπεριδρωσία στις μασχάλες, τις παλάμες και τα πέλματα και από το 2010 χρησιμοποιείται επίσημα για τις χρόνιες ημικρανίες.

Botox. Εξαφανίστε το πόδι της χήνας, τις ρυτίδες στο μέτωπο και μεσόφρυο.

Οι πιο συνηθισμένες ρυτίδες προσώπου, οι οποίες εξαφανίζονται με το Botox ή Dysport είναι: Οι ρυτίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών το λεγόμενο πόδι της χήνας , οι ρυτίδες στο μέτωπο, οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο), οι λεπτές ρυτίδες κάτω από το μάτι, οι ρυτίδες στη μύτη και οι κατακόρυφες ρυτίδες στο άνω χείλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Botox δεν αντικαθιστά την θεραπεία στο πρόσωπο με υαλουρονικό.

Απαραίτητος ο πλαστικός χειρουργός για Botox

Botox ή Dysport και ποιες οι διαφορές;

Το Botox περιέχει botulinumtoxin Α και παρασκευάζεται από την εταιρεία Allergan. Το Dysport περιέχει abobotulinumtoxin A και παρασκευάζεται από την εταιρεία Ipsen. Και τα δυο έχουν έγκριση από το FDA και δρουν με τον ίδιο ακριβώς μηχανισμό στις ρυτίδες στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και στις ρυτίδες των ματιών. Ορισμένοι πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι θεωρούν ότι το Dysport δρα πιο γρήγορα και διαρκεί λίγο περισσότερο. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε και τα δυο και σαν πλαστικός χειρουργός είμαι εξοικειωμένη με τον υπολογισμό των διαφορετικών μονάδων τους, ακόμη και με την χρήση τους σαν baby botox. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμε ότι το Botox/ Dysport αντικαθιστά το υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό είναι ενέσιμο εμφύτευμα (filler) και χρησιμοποιείται για να γεμίσει ρυτίδες προσώπου ή να αποκαταστήσει τον χαμένο όγκο στα ζυγωματικά.

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας με Botox και πόσο διαρκεί;

Η διαδικασία της θεραπείας διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια μικρή βελόνα γίνεται έγχυση ελάχιστης ποσότητας Botox στο μέτωπο, στο μεσόφρυο ανάμεσα στα φρύδια, στο πόδι της χήνας στις εξωτερικές γωνίες των ματιών και στα πλάγια της μύτης όταν υπάρχουν ρυτίδες έκφρασης. Ο πόνος είναι ελάχιστος, στιγμιαίος και σπάνια απαιτείται η χρήση αναισθητικής κρέμας. Η ποσότητα του Botox και τα ακριβή σημεία εφαρμογής του εξατομικεύονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Botox δοσολογία και φτηνές τιμές
Με μια συμβουλευτική συνεδρία θα μάθετε τη δοσολογία και την τιμή του Botox για τις δικές σας ανάγκες στο πρόσωπό σας. Το κόστος του Botox είτε πρόκειται για μπότοξ της allergan, είτε για Dysport οφείλει να είναι ανάλογο της δοσολογίας που χρησιμοποιείται και των περιοχών στις οποίες εφαρμόζεται. Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχουν φτηνές τιμές ακόμη και όταν γίνεται σε όλο το άνω τριτημόριο του προσώπου (full face θεραπεία); Η απάντηση είναι ότι γίνεται μεγάλη αραίωση του μπότοξ σε βάρος του αποτελέσματος ή χρησιμοποιούνται σκευάσματα τα οποία δεν έχουν επίσημη έγκριση ή τέλος γίνονται θεραπείες από μη ειδικούς. Κάτι ανάλογο δυστυχώς συμβαίνει και με τις θεραπείες με υαλουρονικό, είτε γίνονται με πολύ μικρότερες ποσότητες είτε με κατώτερης ποιότητας υλικά. Σε όλες τις περιπτώσεις της φτηνής τιμής τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά και δεν διαρκούν όσο θα έπρεπε.

Αμερικάνικο Botox
Το 2002 το Botox της Allergan έλαβε την άδεια από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA για την χρήση του στην βελτίωση των ρυτίδων στο μεσόφρυο, των ρυτίδων που δημιουργούνται κατά την συνοφρύωση. Το αμερικάνικο Botox ή το Dysport είναι θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση των ρυτίδων ανάμεσα στα φρύδια από τη στιγμή που το υαλουρονικό οξύ δεν χρησιμοποιείται πλέον γιατί δεν ανήκει στις ασφαλείς θεραπείες για την περιοχή αυτή.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τί πρέπει να προσέχω μετά από μπότοξ;

Μετά τη θεραπεία με μπότοξ καλό είναι να αποφύγουμε να ξαπλώσουμε ή να σκύψουμε έντονα για 3-4 ώρες αν και τελευταίες μελέτες έδειξαν ότι παρενέργειες όπως η πτώση βλεφάρων δεν έχει σχέση με τις παραπάνω προφυλάξεις αλλά με την λανθασμένη τεχνική.

Μπότοξ παρενέργειες

Οι παρενέργειες δεν είναι συνηθισμένες. Μπορεί όμως μετά τη θεραπεία με μπότοξ να εμφανισθεί κοκκινίλα, ένα μικρό πρήξιμο ή μελανιά στο σημείο της ένεσης τα οποία γρήγορα εξαφανίζονται. Άτομα που παίρνουν ασπιρίνη ή φάρμακα για την αραίωση του αίματος έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν μελανιές (εκχυμώσεις). Αυτά τα φάρμακα πρέπει να αποφεύγονται εάν είναι δυνατόν πριν από τη θεραπεία. Πονοκέφαλος μπορεί να εμφανισθεί, αλλά υποχωρεί σε 24-48 ώρες. Σπάνια μπορεί να εμφανισθεί πτώση βλεφάρου (βλεφαρόπτωση) που οφείλεται σε λανθασμένη εφαρμογή συνήθως από μη έμπειρο ή μη ειδικό γιατρό. Η πτώση του βλεφάρου διορθώνεται άμεσα με ειδικές οφθαλμικές σταγόνες.

Τί είναι το Baby Botox;

Το botox είναι η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης αντιμετωπίζοντας τις ρυτίδες έκφρασης. Το baby botox είναι η ίδια βοτουλινική τοξίνη σε μικρότερη δόση και χρησιμοποιείται προληπτικά ακόμα και σε νεαρά άτομα με έντονη εκφραστικότητα στο μέτωπο ή στο μεσόφρυο.

Τί δεν πρέπει να κάνω μετά το μπότοξ;

Για τις επόμενες 4 ώρες καλό είναι να αποφύγουμε να ξαπλώσουμε, να σκύψουμε έντονα ή να κάνουμε μασάζ στις περιοχές που κάναμε botox.

Botox πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σταδιακά μετά 24 έως 48 ώρες και ολοκληρώνονται μετά παρέλευση δύο εβδομάδων. Η διάρκεια Botox είναι συνήθως 4 -6μήνες. Εξαρτάται όμως από την δοσολογία, από το αν έγινε στα σωστά σημεία και αν η διάλυση του Botox ήταν η κατάλληλη.

Οδηγίες μετά το μπότοξ

Παλαιότερα οι οδηγίες προς τους ασθενείς μετά την θεραπεία του μπότοξ ήταν αυστηρές και έπρεπε να αποφύγουν να ασκηθούν, να σκύψουν έντονα ή να ξαπλώσουν. Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες οι παραπάνω περιορισμοί τείνουν να καταργηθούν και μπορείτε να γυρίσετε άμε σαστις καθημερινές σας δραστηριότητες

Μπορώ να κάνω μπότοξ το καλοκαίρι;

Το μπότοξ όπως και οι θεραπείες με υαλουρονικό διενεργούνται και κατά τους θερινούς μήνες χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός. Ειδικότερα την περίοδο του καλοκαριού το μπότοξ και με τη μορφή του baby botox θα προστατεύσει την περιοχή των ματιών από τη δημιουργία νέων λεπτών ρυτίδων.

Μπότοξ τιμές

Το μπότοξ είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία αντιγήρανσης με πολύ προσιτό κόστος. Ωστόσο το κόστος του botox δεν μπορεί να γενικευθεί γιατί πρόκειται για μια ιδιαίτερα εξατομικευμένη ιατρική πράξη. Μια υπερβολικά χαμηλή τιμή θα πρέπει να κινεί υποψίες διότι κανένας γιατρός δεν μπορεί να κάνει μια θεραπεία σε τιμή χαμηλότερη από το κόστος του υλικού που χησιμοποιεί.

Ποιοι δεν μπορούν να κάνουν Botox;

Ασθενείς με νευρομυϊκές παθήσεις πρέπει να ενημερώσουν το γιατρό τους. Επίσης δεν  πρέπει να γίνει Botox (μπότοξ) ή Dysport σε εγκυμονούσες και κατά την διάρκεια του θηλασμού, όπως ακριβώς ισχύει και με το υαλουρονικό.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα του Nefertiti Lift με Botox;

Με έγχυση Botox σε επιλεγμένα σημεία της κάτω γνάθου και του λαιμού επιτυγχάνεται σημαντική βελτίωση στο περίγραμμα της γνάθου, στην περιοχή κάτω από το σαγόνι και στο λαιμό εξαλείφονται οι κάθετες μυϊκές ταινίες. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με το mini lift , θυμίζοντας τον καταπληκτικό λαιμό της Nefertiti, βασίλισσας της Αρχαίας Αιγύπτου.
Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται το Botox;
Το μεσοδιάστημα ανάμεσα σε δυο συνεδρίες Botox  δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 4 μήνες. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η συνεπής επανάληψη της θεραπείας του μπότοξ κάθε 4 – 5 μήνες έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη κάθε φορά μείωση των ρυτίδων και μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος, η οποία μπορεί να φτάσει και τους 7 μήνες.

Μπορώ να προλάβω την εμφάνιση των ρυτίδων με το Botox;

Όταν αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα δείγματα έντονης και ακούσιας κινητικότητας των μυών του προσώπου μπορούμε να προλάβουμε τη δημιουργία των ρυτίδων με το Botox και να διατηρήσουμε τη νεανική εμφάνιση του προσώπου για πολλά χρόνια. Η προληπτική εφαρμογή του botox σε ηλικίες 25-30 ετών αναφέρεται ως baby botox και αφορά στην χρήση λιγότερων μονάδων φαρμάκου ώστε να υπάρχει μια κινητικότητα και το αποτέλεσμα να είναι φυσικό.

Με ποια άλλη θεραπεία μπορεί να συνδυασθεί το Botox;

Στο ιατρείο μας το Botox συνδυάζεται συχνά με υαλουρονικό οξύ για τη διόρθωση των ρυτίδων στα δύο κάτω τριτημόρια του προσώπου, με μεσοθεραπεία προσώπου και λαιμού, με δερμοαπόξεση, με μικροβελονισμό ή και με χειρουργεία.

Πώς θα δείχνω μετά το Botox;

Οι θεραπείες με Botox ή Dysport όταν γίνονται σωστά έχουν σαν αποτέλεσμα μια πιο ξεκούραστη, δροσερή και νεανική όψη.
Είναι ασφαλής θεραπεία το Botox;
Το Botox είναι το πιο πολυχρησιμοποιημένο φάρμακο, έχει χρησιμοποιηθεί σε εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο και εφαρμόζεται εδώ και 20 χρόνια σχεδόν. Η ασφάλεια αυτής της θεραπείας αποδεικνύεται και από πάρα πολλές μελέτες.

Αλκοόλ μετά το Botox;

Δύο υποθέσεις κυριαρχούν αναφορικά με το αλκοόλ μετά το μπότοξ. Σύμφωνα με την πρώτη το αλκοόλ ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στους μυς και είναι δυνατόν το μπότοξ, εάν δεν προλάβει να δράσει στο μυ που θέλουμε, να διεισδύσει σε γειτονικό μυ, να τον ακινητοποιήσει και να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τη δεύτερη το μπότοξ απομακρύνεται από τον μυ λόγω της αγγειοδιαστολής και για το λόγο αυτό η δράση του Botox μπορεί να είναι ασθενής και μικρότερης διάρκειας. Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες απόψεις που να δείχνουν ότι το αλκοόλ επηρεάζει τη θεραπεία με Botox ή Dysport των ρυτίδων του προσώπου και ειδικότερα στο μέτωπο, το μεσόφρυο και τις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Ωστόσο για να αποφευχθεί κάθε πιθανή παρενέργεια, η κατανάλωση οινοπνεύματος μετά από θεραπείες με Botox ή baby botox, δεν συνιστάται. Σαν πλαστικός χειρουργός ακολουθώ το ίδιο πρωτόκολλο και σε όλες τις θεραπείες προσώπου (facial) με υαλουρονικό.

Botox για την υπεριδρωσία;

Το Botox αναστέλλει την ενεργοποίηση των ιδρωτοποιών αδένων και μειώνει την εφίδρωση. Η θεραπεία της υπερβολικής εφίδρωσης με το Botox είναι ιδανική και αποτελεσματική σε όλες τις μορφές της υπεριδρωσίας. Για το λόγο αυτό αποτελεί τη θεραπεία εκλογής για την υπεριδρωσία σε παλάμες και πέλματα. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 6 μήνες. Μετά από πολλές εφαρμογές έχει παρατηρηθεί πιο παρατεταμένη δράση.
Botox για τις ημικρανίες;
Σε ασθενείς με χρόνια ημικρανία (δηλαδή σε ασθενείς με ημικρανία για περισσότερες από 15 ημέρες το μήνα) νεότερες μελέτες έδειξαν ότι το Botox μειώνει (δεν εξαφανίζει) τις ημικρανίες τους.

Νέες χρήσεις του BOTOX

Με Botox μπορούμε να ανασηκώσουμε προς τα πάνω την άκρη της μύτης, ώστε να μη φαίνεται γαμψή στο χαμόγελο.
Μπότοξ στα πτερύγια της μύτης έχουν σαν αποτέλεσμα ένα πιο λεπτό ακρορρίνιο.
Με την εφαρμογή του μπότοξ στους μυς που ανασηκώνουν το άνω χείλος δεν φαίνονται τα ούλα κάθε φορά που χαμογελάτε και διορθώνεται το ουλικό χαμόγελο.
Το Botox μπορεί να μπλοκάρει επιλεκτικά μέρος του μυός που ευθύνεται για την πτώση της γωνίας του στόματος και να ανασηκώσει τις γωνίες του στόματος εξαφανίζοντας το θλιμμένο ύφος.
Ενέσεις Botox γίνονται και για την μείωση της δράσης των μυών που προκαλούν τις γραμμές καπνιστή στο άνω και κάτω χείλος.
Το μπότοξ καταργεί τις δυναμικές ρυτίδες στην περιοχή του πηγουνιού και απαλύνει τις γραμμές μαριονέτας- πικρίας.

Botox για υπερτροφία των μασητήρων

Ο μασητήρας είναι ο μυς που φαίνεται, όταν κλείσουμε το στόμα με δύναμη στα αριστερά και δεξιά πλάγια του προσώπου. Πολλές φορές από το συχνό σφίξιμο των δοντιών προκαλείται σπασμός, έντονος πόνος και υπερτροφία των μασητήρων. Άλλες φορές η υπερτροφία των μασητήρων μπορεί να οφείλεται σε κληρονομική προδιάθεση. Η υπερτροφία του μασητήρα επιπλέον έχει σαν αποτέλεσμα τετράγωνο σχήμα στο κάτω μέρος του προσώπου. Εκεί μπορεί να γίνει θεραπεία με μπότοξ για να χαλαρώσουν οι μασητήρες και να υποχωρήσει ο σπασμός. Η θεραπεία με Botox πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό για να αποφεύγονται οι παρενέργειες. Το αισθητικό αποτέλεσμα του Botox στους μασητήρες είναι πιο αδύνατο και οβάλ πρόσωπο.
Botox Fox Eye

Το Botox ή Dysport όταν εφαρμοσθεί σε συγκεκριμένα σημεία των φρυδιών και της εξωτερικής γωνίας των ματιών έχει σαν αποτέλεσμα ένα διακριτικό Fox Eye, γνωστό και σαν Cat Eye, χαλαρώνοντας τον μυς που προκαλούν τη σύσπαση γύρω από τα μάτια. Για εντονότερο και μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα χρησιμοποιούνται ειδικά νήματα με άγκιστρα ή κώνους.

Απαραίτητος ο Πλαστικός Χειρουργός για Botox

Το Botox ή Dysport είναι μια αποτελεσματική θεραπεία αντι-γήρανσης για το πρόσωπο. Όταν εφαρμόζεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό τα αποτελέσματα είναι φυσικά και το πρόσωπο φαίνεται πιο ξεκούραστο, φρέσκο και με νεανικό δέρμα, χωρίς επέμβαση.
Το Botox είναι φάρμακο και προϋποθέτει άριστη γνώση από τον Πλαστικό Χειρουργό της ανατομίας και δυναμικής των μυών του προσώπου, καθώς επίσης και της δοσολογίας για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι ενέσεις του Botox ή Dysport βελτιώνουν ή εξαφανίζουν τις ρυτίδες έκφρασης και όταν γίνονται έγκαιρα και συνδυαστικά με υαλουρονικό στο πρόσωπο, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ κοντά σε εκείνα ενός facelift.

Botox σε Πλαστικό Χειρουργό στη Θεσσαλονίκη 2022

Οι ρυτίδες έκφρασης προκαλούνται από τις συσπάσεις των μυών του προσώπου και ενώ όσο είμαστε ακόμη νέοι φαίνονται σαν απλές γραμμές, όσο μεγαλώνουμε βαθαίνουν και γίνονται ρυτίδες.
Το πιο αποτελεσματικό όπλο που διαθέτει ο πλαστικός χειρουργός στη φαρέτρα του για τις ρυτίδες στο πρόσωπο ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο ή το πόδι της χήνας είναι η βοτουλινική τοξίνη Botox ή Dysport. Πρόκειται για την πιο δημοφιλή ενέσιμη θεραπεία που γίνεται στα ιδιωτικά ιατρεία των πλαστικών χειρουργών. Στην δεύτερη θέση είναι οι θεραπείες με υαλουρονικό οξύ.
Η πλαστική χειρουργική στη Θεσσαλονίκη γίνεται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στο δημόσιο τομέα κλινικές Πλαστικής Χειρουργικής υπάρχουν στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Παπανικολάου και στον ιδιωτικό τομέα στα ιατρεία και σε ιδιωτικές κλινικές. Στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών γίνονται θεραπείες ενώ στις ιδιωτικές κλινικές διενεργούνται χειρουργεία όπως ρινοπλαστική, λίφτινγκ, λιποαναρρόφηση, αυξητική στήθους και άλλες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής.
Οι ιδιωτικές κλινικές βρίσκονται στο Πανόραμα, στην περιοχή Μαρτίου και κοντά στο αεροδρόμιο και τα ιδιωτικά ιατρεία συνήθως βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και στην ανατολική Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά, περιοχή Βασιλίσσης Όλγας και κοντά στο Πανεπιστήμιο).